ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Κύριο

         

esa home logologo esa 70 xronia

 

ΕΛΟΤ ΕΝ ΙΣΟ 9001 2015 

 

 

 

Η Πρωτοβάθμια Επαγγελματική Οργάνωση με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΕΣΑ) ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε το 1946 και έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός του ΕΣΑ είναι η ανάπτυξη και διάδοση του συνδικαλιστικού πνεύματος σε όλο και περισσότερα μέλη, η συνένωση τους κάτω από τη σκέπη της Οργάνωσης τόσο μαζικά όσο και κλαδικά υπό μορφή συμβουλευτικών κλαδικών τμημάτων. Η συστηματική και επιστημονική μελέτη, αναζήτηση, παρακολούθηση, προώθηση και επίλυση κάθε θέματος που αφορά την επιχειρηματικότητα και κυρίως η διαφύλαξη, προαγωγή και ανάπτυξη ως και η κοινωνική, επαγγελματική και ηθική εξύψωση αυτής, στα πλαίσια πάντοτε της ελεύθερης οικονομίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του γενικότερου εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος.

Προτεραιότητα για την Διοίκηση αποτελεί η διαρκής ενίσχυση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της Αλεξανδρούπολης εντός μιας μακράς διαδικασίας εξέλιξης του αστικού περιβάλλοντος όπου συγκεντρώνεται και αναπτύσσεται η εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για την πραγματοποίηση των σκοπών του ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετείχε και συμμετέχει σε συμπράξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, θωράκισης της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας, ώθησης των εμπορικών επιχειρήσεων στην εξωστρέφεια, ενίσχυσης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και κατάρτισης των εργαζομένων.

Έχει συνάψει στενή συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε ένα αναπτυξιακό εταιρικό σχήμα για την εστίαση στην ίδια την πόλη και τις λειτουργίες της, ως αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της εμπορικής δραστηριότητας.

Υλοποίησε το πρότυπο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της Αλεξανδρούπολης, του οποίου το επενδυτικό σχέδιο και η πιλοτική του λειτουργία πέραν των πολλών διακρίσεων και βραβεύσεων σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες για την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική του, οδήγησε στην Δράση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου. (χρυσό βραβείο στα 11α International Design Awards στο Los Angeles των ΗΠΑ)

Πρόκειται για το έργο εκείνο το οποίο έθεσε το πλαίσιο και τις βάσεις για την κατ’ ουσίαν βιώσιμη αστική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης.

Συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το Πρόγραμμα «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης», ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο θεωρείται φυσική συνέχεια του Open Mall.

Διοργανώνει το φεστιβάλ White Night – Alexandroupolis, το μεγαλύτερο αστικό φεστιβάλ της χώρας που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2014 και έχει αναδείξει την Αλεξανδρούπολη και την αγορά της σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Ένα φεστιβάλ τόσο σημαντικό για την οικονομία και την ελκυστικότητα της πόλης, για την αναγνωρισιμότητα της περιοχής και το ευρύτερο τουριστικό προϊόν της χώρας ώστε να έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, και αναγνωρίζει ταυτόχρονα την δουλειά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί συνολικά στο κομμάτι αυτό.

Τέλος ο ΕΣΑ συμμετείχε ενεργά στην σύσταση της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και εξακολουθεί να συμμετέχει δυναμικά στο δευτεροβάθμιο αυτό όργανο φροντίζοντας για την βέλτιστη προώθηση της επιχειρηματικότητας στην περιοχής της Θράκης.

 

 

 

λεωφόρος δημοκρατίας 307 - 68132, αλεξανδρούπολη  307, leoforos democratias av – 68132, alexandroupolis greece

t: +30 2551028880 m: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   www.esa.com.gr - www.axdopenmall.gr