Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ κ. Χατζημιχαήλ στην Ειρήνη Εμινίδου και στον ALPHA 96.5 Θεσσαλονίκης για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας.

«Αυτό που εντοπίζουμε το φετινό καλοκαίρι, το τρίτο τρίμηνο του 2018, τρεις μήνες όπου παραδοσιακά παρουσιάζεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Θράκη, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια καταγραφών ,το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει σοβαρή μείωση της τάξης του 15%. Ουσιαστικά 46-47.000 λιγότεροι Τούρκοι επισκέφθηκαν  τη χώρα μας» είπε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης. «Ουσιαστικά όλο αυτό επηρέασε αρνητικά τις τοπικές οικονομίες» πρόσθεσε ο Κώστας Χατζημιχαήλ αναφορικά με την πρώτη της τουρκικής λίρας και τις πιθανές επιπτώσεις αυτής στην οικονομία της χώρας μας.

Ο κος Χατζημιχαήλ έσπευσε να προβεί σε διαχωρισμό του προφίλ των Τούρκων επισκεπτών που φτάνουν σε διαφορετικά σημεία της χώρας μας , διαφοροποιώντας με αυτόν τον τρόπο το προφίλ εκείνων που επισκέπτονται τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου από εκείνους που επισκέπτονται τον Έβρο και την Βόρεια Ελλάδα. «Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι που επισκέπτονται για μικρά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου συνήθως Παρασκευή με Σάββατο με τρεις κατά μέσο όρο επισκέψεις κατά άτομο το χρόνο, έχουν ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά χαρακτηριστικά τα οποία εμείς τα βλέπουμε μέσω της κατανάλωσης στους χώρους της εστίασης, της ευεξίας και της διασκέδασης.»Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων επισκεπτών στη Θράκη είναι άνθρωποι ιδιαίτερα υψηλού οικονομικού βιοτικού υποβάθρου στην γείτονα χώρα οι οποίοι προέρχονται στην πλειοψηφία τους πάλι από την Κωνσταντινούπολη».

«Ο παράγοντας της ισοτιμίας τελικά, επηρέασε καθοριστικά τόσο την επισκεψιμότητα όσο και την κατανάλωση» είπε χαρακτηριστικά ο κος Χατζημιχαήλ ενώ τέλος όπως τόνισε δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2018 καθώς όπως είπε «μπορεί ένα θερμό επεισόδιο να ταράξει τα νερά. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ισοτιμία ευρώ τουρκικής λίρας ήταν στο 1 προς 6 περίπου και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Θα είμαστε πολύ κοντά δηλαδή στα νούμερα που πετύχαμε την περυσινή χρονιά» κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης 

Για να ακούσετε την συνέντεξη πατήστε εδώ