Η Αλεξανδρούπολη για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής ΠΑΜΘ

Tην Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ και Πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ έλαβε μέρος στην σύσκεψη - διαβούλευση που συγκάλεσε η Περιφέρεια ΑΜΘ για το τριετές «Σχέδιο Τουριστικής Προβολής ΠΑΜΘ»,  μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου.

Ο κ. Χατζημιχαήλ στην έναρξη της τοποθέτησης του και εν μέσω μίας διαδικασίας η οποία πραγματοποιούνταν σε υψηλούς τόνους, υπογράμμισε με έμφαση την σημασία του τουρισμού για την οικονομία και την ανάπτυξη της Θράκης και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης, αιτιολογώντας έτσι και την ένταση των τοποθετήσεων των θεσμικών του Έβρου.

Εστίασε στις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στα χαρακτηριστικά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και στην εν τέλει ανομοιογένεια των δύο περιοχών. Μίλησε για την αδυναμία δημιουργίας ενός ενιαίου τουριστικού προϊόντος για όλη την περιφέρεια και σημείωσε την ανάγκη διαχωρισμού και παραμετροποίησης των μηνυμάτων και επιμερισμού της διαφημιστικής δαπάνης.

Στηλίτευσε μάλιστα την απουσία της λογικής του City Break Τουρισμού από το «Σχέδιο Τουριστικής Προβολής ΠΑΜΘ» σε αντίθεση με το παρωχημένο και μη ανταγωνιστικό για την ΑΜΘ προϊόν «Ήλιος-Θάλασσα» και τον υπερτιμημένο «Εναλλακτικό Τουρισμό», επισημαίνοντας ότι η Αλεξανδρούπολη έχει επενδύσει σε αυτό το είδος τουρισμού και έχει αναχθεί ως ένας από τους τρεις σημαντικότερους City Break προορισμούς της Ελλάδος, ενώ είπε ότι κατά την άποψη του αυτός ο τύπος τουρισμού -12 μήνες τον χρόνο- φαίνεται να προκρίνεται και για τις πόλεις της Ξάνθης και Κομοτηνής.

Τέλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την επιγραμματική αναφορά του  «Σχεδίου Προβολής» στην αγορά της Τουρκίας και την ισχνή πρόβλεψη χρηματοδότησης δράσεων στην γείτονα, επισημαίνοντας στον αντίλογο το ένα εκατομμύριο οδικές αφίξεις Τούρκων επισκεπτών από τους Κήπους εν μέσω δυσχερειών έκδοσης βίζας και με την ισοτιμία ευρώ-τουρκ. Λίρας να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό 1 : 4,67, ζητώντας την ρεαλιστική αναπροσαρμογή του σχεδίου.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης alexpoli.gr.

 

Sxedio tour provolis pamth

 

Sxedio tour provolis pamth 2

 

Sxedio tour provolis pamth 3