ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 1,1 ΔΙΣ. -ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ, ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ εξειδίκευσε η κυβέρνηση

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, τα μέτρα ξεπερνούν συνολικά το ένα δισ. ευρώ και απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας.
 
Η στήριξη που θα δοθεί θα είναι σε τρεις άξονες και θα αφορά:
Τη σημαντική αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων και την επιδότηση της τιμής της βενζίνης.
 
Σε γενικές γραμμές, αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου, χορηγείται έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε ανασφάλιστους υπερήλικες, σε δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ. Θα καταβληθεί επίσης διπλή δόση σε δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού.
 
Ακόμη, στα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των μεσαίων εισοδημάτων που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, περιλαμβάνονται:
 
Επιδότηση με 22 λεπτά το λίτρο ανά μήνα για αγορά 60 λίτρων καυσίμων για οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ 
Επιδότηση με 15 λεπτά το λίτρο στην πηγή για αγορά πετρελαίου κίνησης 
Χορηγούνται 200 ευρώ τον Απρίλιο για τη μείωση του κόστους στα ταξί
Αυξάνονται από 60 σε 96 οι άτοκες δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 
Σημειώνεται πως η επιδότηση στο ντίζελ είναι διπλή τον Απρίλιο. 15 λεπτά για όλους (η επιδότηση πάει στο διυλιστήριο ή στον εισαγωγέα) και 22 λεπτά για τους δικαιούχους. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να εξαντληθεί μια κι έξω, σε ένα γέμισμα. Η επιδότηση γίνεται στο όχημα, άρα θα καλύψει και το υγραέριο κίνηση.