Επίσκεψη Προέδρου ΟΕΕΘ & ΕΣΑ στον ΟΛΑ για το Master Plan του λιμένα

Προγραμματισμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΑ κ. Χρήστο Δούκα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ και του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ μετά από πρόσκληση του πρώτου και με σκοπό την συζήτηση-διαβούλευση επί της επικαιροποίησης του Master Plan του λιμένα.
 
Ο κ. Χατζημιχαήλ μετά την ολοκλήρωση της ενενηντάλεπτης συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
« Δεκαπέντε μήνες πριν θέταμε τις βάσεις για μία από τις περισσότερο παραγωγικές και αποτελεσματικές συνέργιες για την οικονομίας της Θράκης και την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης, έχοντας καταφέρει από την μία να είμαστε συνεπείς στο κομμάτι της ελκυστικότητας του λιμένα, στην πυροδότηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση δυνητικών επενδυτών, από την άλλη όμως έχοντας μείνει πίσω χρονικά στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων διαδικασίων για την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας!
 
Η επικαιροποίηση του Master Plan με την κατά προτεραιότητα θέσπιση ελεύθερης ζώνης εμπορίου επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα. 
Χρέος και δέσμευσή μας αποτελεί η άσκηση στοχευμένων πιέσεων στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ώστε να εξασφαλίσουμε την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών!
 
Να σημειώσω τέλος ότι στην σύσκεψη τέθηκαν και συζητήθηκαν εξειδικευμένα - και ορισμένες φορές τεχνικά - ζητήματα του δικού μας πεδίου εξειδίκευσης και δραστηριοποίησης και όχι το σύνολο των θεμάτων για τα οποία υπάρχουν καταλληλότεροι φορείς και οργανισμοί.»
 
Ο κ. Χατζημιχαήλ συνοδευόταν από την Γενική Γραμματέα του ΕΣΑ κα. Κουρμπανιάν, τους Α’ και Β’ Αντιπροέδρους κ. Κασαπίδη & κ. Ουσταμπασίδη και τον Υπεύθυνο Τύπου του ΕΣΑ κ. Νικολαΐδη. 
 
 
 
Image 4 ola 13122017
 
Image 3 ola 13122017
 
Image 1 ola 13122017